PULCHRI – 13 sept tijdens BODY in MOTION expositie

IMG_7578 -4

Pulchri, vrijdag 13 september om 21.00 uur in de Mesdagzaal

 

Tentoonstelling Body in motion
Mesdagzaal 31 augustus t/m 22 september

Body in Motion (over schoonheid van het lichaam in beweging) is een tentoonstelling die sport en kunst een verbinding laat zoeken met het ‘publiek’. Met in gedachten de uitspraak van Johan Huizinga ‘Sport schept levenskracht, levensmoed, orde en harmonie: kostbare dingen voor de cultuur’, hopen de organisatoren hopen verbindingen te leggen tussen sporters en kunstenaars, sportliefhebbers en kunstminnenden.

 

 

Kunstinstallatie

NIEUW HAAGS BLIK #1

 

‘Nothing happens until something moves’ – Albert Einstein

 

 

“Nieuw Haags Blik #1” is een Art Performance van Vitobrothers in samenwerking met digital artist Lisette Huizenga. Rode draad in deze voorstelling is de interactie tussen de musici en (ver)beeldende kunst, waarin illusie en werkelijkheid elkaar afwisselen.

 

Het publiek bevindt zich in een surrealistische decor waar tussen de prachtig in elkaar vervloeiende fimschilderijen en de muziek zich improviserend een weg baant door een wereld die we allemaal herkennen, en tegelijk vervreemdend is.Het geheel is een schilderij, waarin u uitgenodigd wordt mee te gaan in een uur durende innerlijke reis.

 

Met Nieuw Haags Blik wil VitoBrothers een nieuwe, andere relatie scheppen tussen beeld, muziek en publiek.

Samen met digitaal beeldkunstenares Lisette Huizenga is een intrigerend beeldend muziekstuk gemaakt dat door gebruik van moderne technieken een fascinerende wereld van illusie en werkelijkheid laat zien. Een nieuwe blik op een wereld die niet lijkt op wat hij is, een muziekstuk die een moderne stad laat horen.

 

Een unieke ervaring voor het publiek: niet alleen door de inherente improvisatie, waardoor geen voorstelling hetzelfde is, maar ook omdat de beleving van de ‘werkelijkheid’ voor ieder individu anders is.

Vitobrothers is een cinematic music group,  die unieke multimedia voorstellingen maakt: geïmproviseerde electro-acoustische jazz, alternatieve pop-scapes en live gemonteerde videobeelden op groot formaat.

 

Artists:

Wiboud Burkens              keyboards & sounds

Cyrille Oswald                 sax, flute & effects

Lisette Huizenga               digital paintings

 

www.stichtingoutlaw.com

www.lisettehuizenga.nl 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *