Jazz College Tour

 

JAZZ COLLEGE TOUR

College Tour - web

Onder leiding van trompetist Michael Varekamp vertellen deze 3 ras muzikanten over de geschiedenis van de jazz (van Louis Armstrong tot Miles Davis) aan de hand van begrippen als “blues” “improvisatie” en is er alle ruimte voor een dynamisch vraag gesprek tussen het publiek en de artiest. Tot slot speelt dit trio een klein concert als toegift.

duur: ± 80 min (2 x 40 min)

bezetting:

Michael Varekamp – trompet

Harry Emmery – contrabas

Wiboud Burkens – piano

 

MV

Michael Varekamp behoort tot de toonaangevende trompettisten in de jazz en is een veelzijdig musicus, componist, bandleider en ‘opleider’. In verschillende formaties trad en treedt hij op over de gehele wereld, zoals recentelijk in de fameuze jazzclub Birdland en Jazz at Lincoln Center, beide in New York. Daarnaast was hij artistiek leider van het vernieuwende festival Pure Jazz. Hij maakte o.a. furore met cross-overs met film, beeldende kunst, poëzie en dans, zoals de dansserie Quick Sketches. Onlangs verscheen zijn duo album Sehnsucht.Michael Varekamp wordt tot in het buitenland gelauwerd. Hij ontving een Edison en in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent.Hij is de eerste Europese musicus die samenwerkt met de vermaarde organisatie Jazzmobile Inc. in New York, naast mensen als Diana Reeves en Wynton Marsalis. In 2013 en 2014 tourt hij met de jazzlegende en Lies Davis Alumnus Sonny Fortune.

 

 

220px-HarryEmmery

Harry Emmery: In zijn 35-jarige carrière heeft Emmery contrabas gespeeld op veel (jazz)podia en op verschillende festivals in binnen- en buitenland. In zijn carrière heeft Harry negentig albums gemaakt en heeft hij gespeeld met onder anderen Archie Shepp, Louis Hayes, Freddy Hubbard, Joe Farell, Duke Jordan, Ann Burton, Jan Kuiper en Theo Jörgensmann. Lange tijd werkte Harry als studiomuzikant en speelde hij in diverse omroeporkesten zoals de Skymasters en het VARA-dansorkest. Hij speelde meerdere malen op het op het North Sea Jazz Festival. Op negenentwintigjarige leeftijd werd Harry gevraagd door Rogier van Otterloo (dirigent van het Metropole Orkest) om te spelen voor het Metropole Orkest. Dit resulteerde in een carrière van zeven jaar als eerste contrabassist. Sinds 1991 is Emmery freelance contrabassist en speelt regelmatig met zijn eigen band met verschillende solisten en in diverse andere formaties zoals Lisa Boray & Friends, Rob Agerbeek Trio, Dolf de Vries Trio en Louis van Dijk Superband. Ook is hij producer en doceert aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Emmery schrijft eveneens filmmuziek.

 

 

Wiboud Burkens

Wiboud Burkens is als toetsenist/componist/ arrangeur en producer actief in een breed muzikaal gebied van pop-, soul-, enwereldmuziek tot crossover-jazz en filmmuziek. Wiboud arrangeerde en dirigeerde diverse orkestrale projecten (oa Kindred Spirits Ensemble), produceerde en/of speelde op meer dan 65 CD’s, van jazz, funk tot hiphop, world- music en pop. Wiboud produceerde het 2012 en 2014 de albums van Jungle by Night en produceerde albums voor Rob van Wouw (2013)  en Lilian Vieira (2014). Verder produceerde hij oa. voor Leon Ware (Marvin Gaye’s “I want you”) en Lalah Hathaway (cd Selfportrait). Daarnaast was Wiboud MD voor Daughters of Soul (oa. Chaka Khan, Denice Williams). Wiboud arrangeerde voor de Bill Withers Tribute in Carré en voor de Braziliaanse cult-hero Arthur Verocai. Verder speelde Wiboud live of op cd’s mee van oa Pete Philly, Kane, Benjamin Herman, Anouk, Dave Liebman en vele anderen.

 

Jazz College Tour bij omroep Max

Michael Varekamp bij Max

Onlangs waren  Michael Varekamp met zijn band uitgenodigd om meer te vertellen over hun theater voorstelling Miles!, een hommage aan Miles Davis. Klik op deze link voor de youtube.

 

informatie & boekingen

Neeltje van Strien – +31 6 16 59 82 14

email: neeltjevanstrien@gmail.com 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *